Docu, 45 minuten

De Eerste van Louis

In zijn carrière als trainer heeft Louis van Gaal verschillende successen behaald. Zijn allereerste? Dat was het winnen van de UEFA Cup met Ajax in 1992. “Ik denk wel dat dit de mooiste beker is die ik gewonnen heb”.

Van Gaal volgde tussentijds Leo Beenhakker op als hoofdcoach van Ajax. “Een selectie overnemen middenin het seizoen is het moeilijkste dat er is”, vertelt Van Gaal. En toch deed hij het. Maar het was een strijd op leven en dood, want hij werd nog niet geaccepteerd als hoofdcoach. Samen met Danny Blind, die Van Gaal eerst alleen als teamgenoot gewend was, blikken zij terug op het seizoen van ‘92. 

Het seizoen kende ups en downs, maar met Van Gaal aan het roer, Danny Blind als aanvoerder en spelers als Dennis Bergkamp, kwam de ploeg in de finale terecht. En we weten allemaal hoe dit afliep. “De mooiste prijzen zijn de emotie van mensen. De blijdschap, soms ook het verdriet dat er bij hoort. Dat maakt sport denk ik zo mooi”, zegt Blind.  

‘De eerste van Louis’ is op 17 mei om 22:30 uur te zien op ESPN. De documentaire is geproduceerd door The Media Brothers, het productiehuis van de drie Schinkel-broers. The Media Brothers maakt ook onder meer Teamgenoten (ESPN) en Ziggo TopSport (Ziggo Sport).

Voor meer informatie, zichtlinken en interviewverzoeken: . Beeldmateriaal kun je hier downloaden en is kosteloos te gebruiken onder vermelding van ESPN / The Media Brothers.

www.themediabrothers.nl | Facebook | Instagram | Twitter | LinkedIn