Skip to main content

Al sinds 2009 weet Frank Evenblij met zijn ontwapenende ontmoetingen de grootste sterren uit binnen- en buitenland te ontdooien en warm uit te serveren. Met zijn scherpe humor, oprechte belangstelling en originele verrassingen wist hij door te dringen tot de grootste artiesten, politici, sporters en kunstenaars. Van Sting en Adele tot Anouk en Frans Bauer. Van Sigrid Kaag en Youp van het Hek tot Ilja Pfeiffer en de voetbalfamilie Blind. Van Richard Branson en Tom Waes tot Jo Nesbø en Nikkie Tutorials. Bij Frank zag de NPO1-kijker misschien wel voor het eerst wie deze mensen écht zijn.

Voor het nieuwste seizoen gaat Frank langs bij onder andere Reinout Oerlemans, die het leven in Amerika exclusief aan hem laat zien. In Frankrijk wordt wijnboer Ilja Gort bezocht in zijn chateau in Bordeaux. Frank ontmoet Ilse de Lange in Duitsland, waar de zangeres momenteel doorbreekt. Voor muzikaal talent Karsu reist Frank af naar Turkije en tot slot blijft ook Afrika niet onbezocht. Atleet Abdi Nageeye laat zien hoe hij onder andere daar als nomade leeft.

In deze kleurrijke en diverse specials leren we niet alleen de personen kennen, maar ook hun levens en omgeving. We gaan met ze op pad en reizen actief mee in nieuwe werelden, om die te begrijpen, vol verwondering, maar ook met een rauwe kritische blik. Maar bovenal zien we eerlijke, vrolijke, scherpe en geestige portretten van buitengewone talenten, die we nooit eerder zó echt en menselijk op televisie zagen.

Evenblij Maakt Vrienden is vanaf vrijdag 9 september iedere week om 21.25 uur te zien op NPO 1.