Skip to main content

Voor de negende keer produceren The Media Brothers het traditionele programma Kerst met de Zandtovenaar (KRO-NCRV). Deze editie is opgenomen bij het sprookjesachtige Kasteel De Haar, bij Utrecht. Het kerstverhaal van de wordt met zand tot leven gewekt door Zandtovenaar: Gert van der Vijver.

OG3NE, Soy Kroon, Unity en The Voice of Holland-winnares Sophia Kruithof zingen mooie kerstliedjes die perfect passen in het kerstverhaal. Willem Wever V-presentator Edson da Graça is dit jaar de verteller. De jonge violist Marcel Sutedja en de act Poppetje van Papier brengen verrassende optredens.

Zaterdag 19 december om 19.25 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp
Vrijdag 25 december om 12.10 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

In een speciale NPO Zapp-webserie in aanloop naar Kerst leert Zandtovenaar Gert van der Vijver ons de kneepjes van het zandtekenvak. Hij krijgt in zijn atelier bezoek van Edson ‘Willem Wever’ da Graça. En die wil alles weten van de kunst van het zandschilderen. In deze ‘Do it yourself’-video vol handige tips laat de Zandtovenaarzien dat je met eenvoudige middelen ook thuis de mooiste zandcreaties kan maken. OOk op Tiktok en Instagram verschijnen korte instructie-clips.

Foto: Annemieke van der Trocht