Afbeelding invoegen bij bovenste potloodje

Documentaire

In de Rij voor Anne Frank

Door verhalen van negen mensen uit de hele wereld en 22 meisjes die in hun eigen taal stukken uit Annes dagboek voorlezen, wordt het verhaal van Anne Frank opnieuw verteld en in beeld gebracht.

In vier seizoenen wordt de rij voor het Anne Frank Huis gevolgd. Een rij die nooit eindigt, en er altijd is: weer of geen weer. Over de hele wereld wil men het Achterhuis zien. De plek waar het beroemdste slachtoffer van de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat: Anne Frank.

Negen unieke oorlogsverhalen worden verteld door mensen uit de hele wereld. We zien deze mensen voor en na hun bezoek. Waarom zijn ze hier? Wat is hun verhaal? En hoe was het om het Achterhuis te bezichtigen?

De persoonlijke verhalen worden afgewisseld door fragmenten uit Annes dagboek, voorgelezen door meisjes van de leeftijd die Anne Frank had. Ze lezen de passages voor in hun eigen taal.

De documentaire laat het leven van Anne Frank zien en de verbintenis die mensen over de hele wereld met haar voelen, elk om eigen persoonlijke redenen.

Regie: Robert Schinkel